Nieuwe fase, nieuwe mama

Moeder worden, stopt niet bij het krijgen van een kindje. Je bent moeder voor de rest van je leven. Dat kan een fijne, maar ook een overweldigende gedachte zijn.

Na de geboorte van je kindje ga je opnieuw op zoek naar een evenwicht. Eerst in die allereerste fase waarin de zorg voor je kindje en je eigen lichamelijk herstel van de zwangerschap en geboorte op de voorgrond staan.

Op een gegeven moment is er een volgende fase, waarin je een aantal rollen probeert te combineren. Misschien ben je niet enkel mama van dit kindje maar ben je een mama van twee, drie, vier, … kinderen? Misschien ga je opnieuw werken voor een werkgever of als zelfstandige? Of je bent een tijdje thuis waardoor je ook een evenwicht probeert te vinden tussen huishoudelijke taken, sociale activiteiten, de zorg voor je kindje(s), de zorg voor jezelf etc.

Eigenlijk klopt het woordje “combineren” niet echt, het gaat eerder over je moederschap integreren, het deel maken van wie je voortaan bent. Moeder worden is echt een existentieel proces, het gaat over je fundament als mens, zeker in die eerste jaren waarin je kind(eren) afhankelijk van jou zijn om te overleven. Je stemt je continu af op de ontwikkelingsfase waarin je kind zich bevindt en dit vraagt dus van jou telkens een ander soort moederschap, met haar eigen kansen en uitdagingen.

Waarom GrowingMoms?

Moeder worden en zijn, is echt een leer- en groeiproces. Bij sommigen is dit meteen van aan de start duidelijk, bij anderen verloopt alles misschien heel rustig in het begin en komen er bepaalde uitdagingen wat later op hun pad.
In deze tijd is er soms weinig tijd om te mogen leren en groeien. Liefst kunnen we alles eigenlijk al wanneer we eraan beginnen, en dan kunnen we het liefst nog helemaal alleen “onze plan trekken”.

Met de bijeenkomsten van GrowingMoms wil ik een warme, uitnodigende plek bieden om eventjes te vertragen. Ik nodig je graag uit om even contact te maken met jezelf. In de drukte van het dagelijks leven is er soms heel weinig tijd om te voelen hoe het met je gaat. Wanneer het goed gaat, is er bijna geen tijd om te genieten, wanneer het minder goed gaat, is er weinig energie om ruimte om stil te staan bij wat je misschien nodig hebt.

Voor deze uitersten en alles daar tussenin bied ik graag tijd en ruimte tijdens de bijeenkomsten van het GrowingMoms-traject. Je bent welkom met alles wat er is.

Ondertussen leer je andere vrouwen kennen, maak je kennis met andere perspectieven op de dingen die jij soms ook tegenkomt als mama en voel je je steeds krachtiger en dichter bij jezelf.

Praktisch

Wat?

 • Pure zelfzorg: je neemt de tijd om stil te staan bij jezelf, bij wat je nodig hebt en hierover evt. te delen met anderen.
 • Samen op weg gedurende een half jaar. Het GrowingMoms-traject biedt 6 bijeenkomsten van 2,5u samen met andere moeders, onder begeleiding. Tussen de sessies door ontvang je daarnaast ook een inspiratiemail o.b.v. wat er tijdens de sessies aan bod is gekomen. Dit kan een video zijn, een bepaalde oefening, een inspirerende vraag, een geleide luisteroefening,… Op deze manier word je uitgenodigd om ook tussen de sessies met je eigen proces bezig te zijn.
 • Meer dan enkel een “mamababbel”, als psychotherapeute en coach geef ik richting aan de bijeenkomst rondom een bepaald thema. Daarnaast is er uiteraard ook ruimte voor zaken die jij evt. wilt inbrengen.
 • Een nieuwe “village”: een groep vrouwen die zich ook in de wereld van het moederschap bevinden. Elk op hun eigen plekje en in hun eigen tijdzone maar wel verbonden door het moederschap
 • Nieuwe inzichten in het moederschap
 • Je wordt uitgenodigd tot persoonlijke groei
 • Delen wat er op dat moment voor jou fijn is om te delen of over te sparren met andere mama’s
 • Een warme koffie of thee kunnen drinken, stel je voor
 • Empowerment in je mama-zijn door verbinding met andere mama’s
 • Herkenbaarheid voelen, ervaren dat je niet alleen bent in hoe jij je moederschap beleeft

 

Voor wie?

Voor elke nieuwe, of minder nieuwe, mama van één of meer kinderen.

Voor jou als je graag kennis wilt maken met andere mama’s, jezelf in je moederschap beter wilt leren kennen en/of het gewoon fijn vindt om even in te checken bij jezelf.

Tijdens de meeste sessies zijn kindjes tot 1 jaar welkom. Hierin geef ik graag mee dat er verzorgings- en “spel”-materiaal wordt voorzien voor baby’s tot deze leeftijd. Je kan natuurlijk zelf het beste inschatten of je denkt dat het voor jezelf fijn is om je kindje mee te brengen. De aan -of afwezigheid van jouw of andere kindjes geeft een verschillende dynamiek. In het GrowingMoms-traject bied ik graag de beide mogelijkheden aan, één of twee sessies worden dan bij voorkeur ook voorzien zonder kindjes.

Wanneer?

Deze reeks gaat door met één live bijeenkomst per maand op volgende dinsdagavonden, telkens van 19u00 tot 21u30:
 • 16/01/2024
 • 20/02/2024
 • 19/03/2024
 • 16/04/2024
 • 14/05/2024
 • 11/06/2024

Waar?

We komen samen in de groepsruimte van Het Praktijkhuis Schoten, in de Marialei 11 te Schoten. Voor informatie rond bereikbaarheid, klik op de link.

Kostprijs?

 • Om een half jaar samen onderweg te zijn, deel te nemen aan de 6 sessies van 2,5u en de tussentijdse inspiratiemails, betaal je een bijdrage van €295.
 • Bij de meeste mutualiteiten heb je recht op een terugbetaling van €10 per sessie, in totaal dus voor €60. Je eigen bijdrage komt dan neer op €235
 • Indien je dit wenst, is het ook mogelijk om in twee of drie schijven te betalen. Stuur me hiervoor gerust een mailtje en dan bekijken we dit samen.

Zij gingen je voor…

Ben je benieuwd naar wat de begeleiding van MomVillage in het verleden al voor andere vrouwen betekende? Lees het hier bij de getuigenissen van vrouwen die je voorgingen in verschillende soorten begeleiding.

Getuigenissen

Inschrijven?

Ik geef graag aan iedereen voldoende tijd en ruimte. Er is in dit traject dus slechts ruimte voor 6 deelneemsters.

Heb je dus vragen of twijfels, laat het me zeker weten. Zoniet, schrijf je hieronder dan alvast in zodat je zeker bent van je plekje. 🙂

Inschrijven

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.