Je bent écht niet alleen

Een levensgroot avontuur, een rollercoaster, een roze wolk, een donderwolk, een eenzame reis, puur geluk, hét missende stukje in de puzzel, je grootste liefde en je grootste angst tegelijk…

Hoe goed je je ook voorbereidt op mama worden (of ook niet 😉), de realiteit draait toch altijd net anders uit.

100 mama’s geven 100 verschillende beschrijvingen van wat het betekent om moeder te worden. Over één ding zijn we het meestal wel eens: moeder bén je niet plots, dat word je. Het is een proces waarin je elke dag blijft groeien, met heel veel vallen en opstaan.

Moeder worden is een intense gebeurtenis, of het nu voor de eerste, tweede, derde, … keer is. Het is een periode waarin we op zoek gaan. Want hóe doen al die andere mama’s het? Wanneer en hoe geraken ze nog in de douche? Hoe verdelen ze hun aandacht tussen de baby en andere kindje(s)? Hoe krijgen ze tegen de avond een warme maaltijd op tafel getoverd wanneer hun partner alweer opnieuw aan het werk is? We gaan met z’n allen op zoek naar informatie, bevestiging, goede raad, geruststelling en zorg. En deze vinden we vaak in boeken, op internet, op inspirerende social media accounts of soms bij professionele hulpverleners.

Maar hoe fijn zou het zijn om dit allemaal ook gewoon te vinden bij die andere vrouwen die het ook nú aan het doen zijn? Andere mama’s die net zoals jij op zoek zijn. Vrouwen waarmee je je ervaringen, bezorgdheden, gelukjes kan delen en waarvoor je tegelijk ook een luisterend oor kan bieden?
Door elkaar te ontmoeten, ervaar je wat je ergens wel weet, namelijk dat je écht niet alleen bent met alles wat je tegenkomt in je prille moederschap.

“It takes a village to raise a child”. Het is een oud Afrikaans gezegde, en zó waar. Lotgenoten ontmoeten midden in de periode waarin je zelf net mama bent geworden, kan een heel ondersteunend deel zijn van deze “village”.

Dus “kom uit je kot” en doe mee met onze MomTalk sessies bij MammaLatte. Laat je gedurende 5 sessies omringen door andere prille mama’s. Per sessie gaan we dieper in op een thema dat veel prille mama’s bezig houdt, zodat er naast de ontmoeting ook ruimte is voor inzicht, herkenning en handvaten om anders om te gaan met bepaalde situaties indien je dit wenst.

 

 

Praktisch

Wat?

Een ongedwongen ontmoeting met andere prille mama’s onder begeleiding van vroedvrouw en psychotherapeute Sanne Zoilé. (zie hieronder voor meer info). Een plek om te landen in je nieuwe moederschap met alles wat er is, zonder oordeel.
Alle uiteenlopende ervaringen, gevoelens, gedachten en vragen kunnen aanwezig zijn. Gaande van “Ben ik wel een goede moeder?” tot “En wat is Samsonseks nu juist”? 😊 Wees dus gerust, het gaat niet alleen over zware thema’s.

Voor wie?

Eender hoe jij je voelt bij je prille moederschap, je bent van harte welkom. Om de leefwereld van de deelnemers zo goed mogelijk te laten aansluiten, kan je inschrijven totdat je baby 6 maanden is op het moment dat de reeks begint. Is jouw baby al een tikkeltje ouder en zou je graag deelnemen? Stuur een mailtje naar sanne@momvillage.eu. Bij voldoende vraag, starten we een groepje op met “oudere” kindjes.

Wanneer?

Reeks 1-2023:16/01, 30/01, 13/02, 27/02 & 13/03, maandagochtend van 10u tot 12u.

Reeks 2-2023:27/03, 17/04, 24/04, 08/05, 22/05 maandagochtend van 10u tot 12u

Reeks 3-2023:05/06, 12/06, 19/06, 26/06 & 3/07, maandagochtend van 10u tot 12u

Reeks 4 – 2023:09/10, 23/10, 06/11, 20/11 & 04/12, maandagochtend van 09u30 tot 11u30

Waar?

We komen samen in mijn thuispraktijk in Kapellen. Alles is voorzien voor jou en je baby: een drankje en knabbeltje voor jou, verzorgingsmogelijkheden, voedingskussens, gezellige zitjes voor je baby.

Kostprijs?

Voor de reeks van 5sessies van 2u per keer, betaal je €149, (of 3 x €49,7 gespreid over drie maanden) waarvan bij de meeste mutualiteiten tot €50 wordt terugbetaald.

Voor veel vrouwen is het spannend om in zichzelf te investeren, zeker in deze periode waarin er vaak al veel (onvoorziene) kosten op je af komen. Uiteraard kan ik hierin niet voor jou beslissen, maar ik overloop graag nog een keertje met je wat je krijgt bij deelname:

 • 5 x 2u begeleiding, in totaal dus 12u samenzijn met andere nieuwe mama’s, onder begeleiding.
 • De sessies worden georganiseerd met voldoende tijd tussen, op deze manier heb je gedurende bijnadrie maanden een plek om te landen, oordeelloos te ventileren en indien nodig houvast te vinden.
 • Een hechte groep medemama’s, vrouwen die zich ook op dit moment in de pasgeboren fase van zichzelf en hun kindje bevinden.
 • Begeleiding door een ervaren psychotherapeute, vroedvrouw en mama van drie jonge kinderen. Bij elke sessie wordt er een leerrijk kader geboden over een specifiek thema m.b.t. pril moederschap.

Wat andere mama’s over de investering zeggen:

 • “Ik vond het even een hindernis, tot ik me realiseerde dat ik dan €15 per uur begeleiding betaalde, dat is zoveel minder dan bij individuele gesprekken”.
 • “Ik heb even getwijfeld om me in te schrijven voor MomTalk. Heb ik dat wel nodig? Is dat wel iets voor mij? Heb ik daar wel tijd en energie voor? Is dat het geld wel waard? Ja, ja, ja en ja! MomTalk was voor mij echt een grote meerwaarde.

  Niet alleen heb ik er nieuwe mama’s uit de buurt leren kennen en was ik af en toe het huis uit met mijn dochtertje, ook leerde ik heel veel over het moederschap en hoe ermee om te gaan. Ik deelde zelf mijn verhaal en struggles, kreeg af en toe tips en vooral rust door herkenning van de andere mama’s.

  En door hun verhalen en de opdrachten van Sanne, dacht ik na over thema’s waar ik zelf nog niet bij stil had gestaan maar waar ik zeker wat mee kon. Sowieso was het boeiend om elke twee weken even te vertragen en alles rond het prille moederschap te laten bezinken. Want het is toch heel intens, mama worden!”

 • “Eerlijk? In deze fase met veel kosten vond ik het best een uitdaging om deze stap te zetten. Ik gaf dit aan aan Sanne en kreeg het antwoord dat er ook in schijven kon betaald worden. Dit gaf me voldoende zuurstof om de stap toch te zetten. En ik vind het wel écht de investering waard!”

Inschrijven?

Inschrijven

 

Vermeld bij “notities” op het inschrijvingsformulier voor welke reeks je je wenst in te schrijven.

Er is slechts plaats voor 6 deelnemers, dus twijfel niet en schrijf je op tijd in!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

Ben je benieuwd naar toekomstige activiteiten en initiatieven van MomVillage? Schrijf je hieronder in op de nieuwsbrief en wees als eerste op de hoogte.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.

x