Perfectly imperfect: de geboorte van een moeder

Is dit het nu?

Je bent nog zwanger of vrij recent moeder geworden, en hoe hard je je best ook doet, het voelt gewoon niet helemaal goed. Je hebt al een en ander opgezocht over moeder worden, op zoek naar herkenning van alles wat je voelt, maar herkent je nergens helemaal in. Tegelijk word je een beetje bang van alles wat je leest.

Misschien heb je al is een “momfriend” of je partner in vertrouwen genomen over wat je voelt en ervaart. En zelfs als er een begripvolle reactie is gekomen, krijg je dit lastige, pijnlijke gevoel niet kwijt. Je begint te twijfelen of er iets mis is met jou. Of je er wel aan had moeten beginnen.

Wanneer je gevoelens van twijfel ervaart, word je geregeld overvallen door schuldgevoelens. “Je kindje kan er toch niet aan doen dat jij je zo voelt, en verdient eigenlijk wel beter”, vertellen de strenge stemmen je in je hoofd.
Omdat dit soort boodschappen eigenlijk ondraaglijk zijn, doe je heel hard je best om jezelf te vermannen en maar “gewoon” te doen, zoals al die andere mama’s. Tegelijk vraag je je geregeld af: “Hoe doen zij het toch allemaal? Het lijkt bij hen allemaal zo gemakkelijk te gaan?”

Bij elke vergelijking voel je je meer mislukken en twijfel je steeds harder aan je capaciteiten als moeder.

“Die bekende roze wolk waarvan zo vaak gesproken wordt, was er helaas niet bij mij. Ik vond mijn draai niet, ik was moe, onzeker en enorm emotioneel.” – Lien N.

Hoe fijn zou het zijn...

… als jij met gezondzelfvertrouwen in je nieuwe rol zou kunnen staan?

… als je i.p.v. die strenge stemmen in je hoofd een vriendelijke stem zou horen? Als je iemand zou horen die je zegt dat je het goed doet. Iemand die op een milde manier naar je kijkt, iemand die begrijpt dat je in een leerproces zit en je overtuigt van het feit dat Rome ook niet in één dag werd gebouwd?

En hoe fijn zou het zijn dat jij die stem eigenlijk zélf bent? Dat je geleerd zou hebben om op deze manier met jezelf om te gaan i.p.v. op die (ver)oordelende, strenge, harde manier? Is dit ook niet wat je eigenlijk wilt voor-leven voor je kinderen?

Ik weet ondertussen dat dit mogelijk is, en dat jij het verdient om ook op deze manier met jezelf te leren omgaan.

Je hoeft het niet alleen te doen

Met dit online programma wil ik je een reddingsboei bieden. Een ‘way out’ uit het alleen zitten met je vragen en uiteenlopende gevoelens.

Op basis van mijn kennis en ervaringen als vroedvrouw, psychotherapeute, moeder en traumatherapeute heb ik enkele videomodules samengesteld, speciaal bedoeld voor jou, als jij je momenteel verloren voelt lopen in je prille mama-zijn.

 

Geen grootse engagementen, geen “gedoe” met afspraken, groepen, andere mensen waar je nu misschien geen behoefte aan hebt.

Een online programma met video’s, audio’s en milde oefeningen dat jij op eender welk moment kan bekijken of beluisteren. Je haalt eruit waar jij op dit moment behoefte aan hebt, volledig in de privacy van je eigen omgeving.

Het programma bestaat uit DRIE MODULES, elk met een eigen thema. Ik koos deze thema’s o.b.v. de gesprekken die ik reeds met vele prille mama’s voerde. Uiteraard zijn er nog vele andere thema’s die óók kunnen opspelen in deze periode.

Dit programma kan je ook zien als een soort eerste wegwijzer, een eerste stap in het helder krijgen waar het schoentje wringt, waar jij misschien nog meer behoefte aan hebt.

MomVillage creëerde ook al andere modules, dus geef zeker een seintje via sanne@momvillage.eu indien je een bepaald thema mist, dan bekijk ik samen met je hoe we hieraan kunnen beantwoorden.

De modules die momenteel in het programma zitten:

 1. Welke roze wolk?

  In de periode na de geboorte van je kindje kan je uiteenlopende gevoelens ervaren. Deze module gaat over de redenen die ertoe leiden dat jij je misschien niet meteen op een roze wolk voelt zitten en hoe je met meer mildheid hierin naar jezelf kan kijken.

 2. Mijn buikgevoel als leidraad

  Beslissingen nemen is op weinig momenten in je leven zo moeilijk als wanneer je net mama bent geworden. Want eens je mama wordt, lijken alle beslissingen ook zo bepalend én heeft iedereen over alles een mening. In deze module leer je hoe je bij jezelf kan blijven en de passende keuzes voor jou en je gezin kan maken.

 3. De kracht en kwetsbaarheid van mijn lichaam

  Zwangerschap, bevallen en de herstelfase hiervan hebben een grote lichamelijke impact. De manier waarop je naar je lichaam kijkt en hoe je je voelt in je lichaam ondergaan vaak ook een transformatie. In deze module gaan we samen op ontdekking naar hoe jij in relatie staat met je lichaam na deze grote prestatie en hoe je de relatie eventueel positiever en liefdevoller kan maken.

Het online MomVillage-traject: dé manier om je in de privacy van je eigen omgeving en op jouw tempo te laten ondersteunen in je nieuwe leven als prille mama.

Praktisch

Wat krijg je in het MomVillage-traject?

ALLE VOORDELEN VAN EEN ONLINE TRAJECT:

 • volledig op jouw tempo te volgen, zonder vaste afspraakmomenten of sociale verplichtingen
 • in een vertrouwde omgeving zodat er ruimte is voor een diepgaand proces
 • hulp binnen handbereik op het moment waarop jíj er behoefte aan hebt, zelfs vanuit je zetel of ‘s nachts

Wat is het NIET?

 • Geen quick fix: ik geloof niet in snel-snel aangereikte “oplossingen” die voor iedereen gelden. Het gaat om jou. Jouw ervaringen, jouw kindje, jouw relatie, jouw leven.
 • Geen opsomming van vroedkundige tips & tricks: het programma gaat niet zozeer in op de concrete moeilijkheden of dilemma’s waarmee je te maken kan krijgen in je prille moederschap (zoals bvb. wel of niet samen slapen met de baby), maar wel op de onderstroom die het voor jou gemakkelijker of moeilijker maakt om je weg te vinden in deze concrete situaties. Indien je vroedkundige adviezen zoekt voor heel concrete vragen, adviseer ik je om ten rade te gaan bij een (zelfstandige) vroedvrouw of je huisarts.

Wat dan WEL?

 • Een uitnodiging tot vertraging en verdieping: je mag stil staan bij hoe het met jou gesteld is en even de tijd nemen om uit te zoeken wat je nodig hebt, waar je baat bij zou kunnen hebben.
 • Een diepgaande verschuiving door meer inzicht en ervaringen waardoor je met meer energie en “zuurstof” je rol als nieuwe mama kan beleven.
 • Erkenning, mildheid én de schijnwerpers op de mogelijkheden, i.p.v. op datgene dat je “vast” doet zitten.
 • Een eerlijke inkijk in de andere kant van de medaille van het moederschap, toegelicht met veel voorbeelden uit de praktijk.

Inhoud van het MomVillage – programma

de 3 modules zoals hierboven beschreven, bestaande uit:

 • 6 video’s en 3 audio’s: opgenomen alsof we samen in de praktijkruimte zouden zitten, zónder dat je deze reële drempel over moet
 • verdiepende oefeningen
 • alles een volledig jaar beschikbaar, zodat jij op jouw ritme het programma kan doorlopen.
 • + GRATIS BONUSMODULE: Gouden survivaltips voor de eerste dagen en weken na de bevalling
 • extra module: “Op zoek naar meer” waarin ik je meeneem in alles mogelijkheden rond evt. verdere hulp en ondersteuning in je postpartum periode

€49,00

Nu kopen

Wanneer kan ik starten met het traject?

Het MomVillage traject wordt beschikbaar, binnen enkele uren na je inschrijving en betaling. Je kan dus vrijwel meteen starten na inschrijving. Zo kan je het programma starten op exact dát moment waarop jij er behoefte aan hebt.

Hoe lang duurt het traject?

Dit is afhankelijk van jouw situatie. Je kan het programma op je eigen ritme volgen naargelang waar jij behoefte op hebt. De video’s, audio’s en oefeningen blijven gedurende een volledig jaar beschikbaar zodat jij alle tijd hebt om het passende moment het passende thema te doorlopen.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.